» Екскурзия в Уелс – Земята на песента (31.03. – 06.04.2018) | Туристическа агенция Макланд Травел

Екскурзия в Уелс – Земята на песента (31.03. – 06.04.2018)

uels

София – Лондон – Кардиф – Пемброукшир – Тенби – Абърейрън -Абъристуит – Портмейрион – Ландудньо – Лондон – София


7 дни / 6 нощувки
31 МАРТ – 6 АПРИЛ 2018

самолетна програмас група и водач на български език


РАННИ ЗАПИСВАНИЯ: ВАЛИДНИ ПРИ РЕЗЕРВАЦИЯ ДО 15.01.2018

Елате с нас в Земята на Червения Дракон и Жълтия Нарцис! Земята, дала на Британия легендата за Камелот, Крал Артур и магьосника Мерлин, но също и сър Джордж Еверест….
Земята с най-много замъци на квадратна миля – над 600 средновековни замъка, повече от където и да било по света.
Скалисти брегове, изумрудено зелени национални паркове, могъщи крепости и романтични крайбрежни градчета, заснежени планини… и невероятни гурме шедьоври!

 

ПЪРВИ ДЕН: 31.03.2018 СОФИЯ – ЛОНДОН – КАРДИФ

Полет София-Лондон Хийтроу с АК Bulgaria Air. Излита в 06:35ч. Каца в 08:05ч. Трансфер до столицата на Уелс – Кардиф. Настаняване в Exchange Hotel за 2 нощувки на база закуска. Запознанството ни с Уелс започва с… гурме сафари, както го наричат тук: посядаме за дегустация в различни заведения на различни места в центъра на Кардиф, за да опитаме 3-степенни менюта в различни битови и исторически заведения. По време на този гурме тур (включен в цената), групата ще опознае старинният център на Кардиф, както и залива, и ще се наслади на шедьоврите на уелската кухня, акцентираща на зайците, сезонните зеленчуци, овчето сирене, хлябът със семена… и определено много на уелската бира /сайдер/. Уелсците се гордеят със своята кулинария и с удоволствие говорят за нея. Ще научите най-различни факти и тайни за местната кулинария, за изискани ястия, поднасяни на уелския принц и за доста по-традиционните народни пъбове. Подбрали сме за Вас заведения с дух и история!!! Разходка с воден бус до залива на Кардиф, за да уважим многобройните кафенета там и да видим какво предлага залива като десерти. Нощувка в Exchange Hotel, разположен в залива, предлагащ не само кулинарни изкушения (вече няма да имате сили), но и многобройни бутици, галерии, магазинчета за традиционни занаяти.

 

ВТОРИ ДЕН: 01.04.2018 КАРДИФ: ВЕЛИКДЕНСКА ЛИТУРГИЯ – ЗАМЪКА КАРДИФ

Закуска. Посещение на Великденска литургия. Свободно време за обяд. По желание:Великденски обяд с агнешко в местен ресторант /уелсците, както и ние, почитат Великденската трапеза най-вече с агнешко/. Или свободно време за собствено проучване на старинните улички и тайни кътчета в центъра на Кардиф.

Следобед: Посещение на замъка Кардиф (едночасова обиколка с включени входни такси и екскурзоводска беседа). Разположен всред разкошни паркови градини, в самия център на столицата, замъкът е една от емблемите на Уелс и е от ключово историческо значение. Стените на замъка и неговите приказни кули крият 2 000 години история. Нощувка.

 

ТРЕТИ ДЕН: 02.04.2018 МУЗЕЯТ НА ОТКРИТО СВ. ФАГАН – НАЦ. ПАРК ПЕМБРОУКШИР – ТЕНБИ

Закуска. Този ден е посветен на Музеят на открито Св. Фаган (обиколка с включени входни такси и екскурзоводска беседа), представящ живота, бита, традициите, занаятите и обичаите на Уелс през вековете. Националният Исторически Музей на Уелс, разположен във феодално имение от 16-ти век и заобиколен от 100 акра паркова площ, е един от най-големите музеи на открито в Европа. След като сме надзърнали в уелската история, се отправяме към Национален парк Пемброукшир, известен с романтичните си крайбрежни градчета и секващота дъха крайбрежие. Пешеходна туристическа обиколка на рибарското и пристанищно градче Тенби: средновековни крепостни стени от 13-ти век, Замъка Тенби, Имението на Тюдорите, Галерията на изкуствата… и още много, много интересни кътчета и уютни кафенета, скрити в тесните калдъръмени вити улички на Тенби. Настаняване в Fourcroft Hotel за 1 нощувка на база закуска.

 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 03.04.2018 ТЕНБИ – ЗАМЪКЪТ ПЕМБРОУК – АБЪРЕЙРЪН – АБЪРИСТУИТ

Закуска. Денят ни започва с посещение на Пемброук Кесъл, родното място на Крал Хенри 7-ми (включени входни такси и екскурзоводска беседа). Тази величествена крепост, идилично разположена на бреговете на реката, играела ключова роля в британската история. След приключване на тура и екскурзоводската беседа, свободно време за разходки и снимки в замъка – шедьовър на уелската архитектура. Продължаваме по крайбрежието на Среден Уелс. Спираме за обяд и разходка в красивото пристанищно градче Абърейрън, предлагащо секващи дъха гледки към залива Кардигън. Настаняване в Абъристуит в Richmond Hotel за 1 нощувка на база закуска. В свободното ни време привечер можем да вземем влакчето Aberystwyth Cliff Railway, за да се насладим на изумителните гледки към града, а също и да надникнем през най-голямата в света камера обскура, предлагаща ни птичи поглед към 1000 кв. мили земя и море. Нощувка.

 

ПЕТИ ДЕН: 04.04.2018 АБЪРИСТУИТ – ЗАМЪКА КОНУИ КАСЪЛ – ЛАНДУДНЬО

Закуска. Днес ще пътуваме през втория национален парк, който ще видите по време на нашето уелско пътешествие – Национален Парк Сноудония. Пътуваме през планински склонове към живописното курортно градче Портмейрион. Пешеходна туристическа обиколка: ще се насладим на фантастичните му градини (датиращи от 18-ти век), ще научим историята му и ще отморим следобеда в някое от уютните му кафенета или арт магазинчета. За киноманиаците – тук е сниман филмът „Затворникът”. Продължаваме в посока север. Посещение на замъка Конуи Касъл (едночасова обиколка с включени входни такси и екскурзоводска беседа). Конуи Касъл е невероятно място, в което човек би се изгубил с удоволствие. Средновековните стени са почти непокътнати, над тях се извисяват 21 крепостни кули, в града-крепост се влиза през 3 автентични порти. Крепостта е не само една от най-могъщите, но и една от най-модерните през Средновековието. В почти всяка от бойните кули има средновековна… тоалетна. Отправяме се директно към една от кулите, от която се открива секваща дъха гледка към крепостния град. След приключване на тура и екскурзоводската беседа, свободно време за разходки и снимки. Тази нощ ще преспим във викторианското градче Ландудньо. Настаняване в LLandudno Bay Hotel за 2 нощувки база закуска.

 

ШЕСТИ ДЕН: 05.04.2018 НАЦИОНАЛЕН ПАРК СНОУДОНИЯ

Закуска. Отправяме се на пътешествие в магичния Национален Парк Сноудония. Планината Сноудон е най-високата в Британия и Уелс. Качваме се до подножието на връх Сноудон със зъбчата железница Snowdon Mountain Railway (3,5 ч пътешествие, билет за влакчето – включен в цената). Под нас се разкриват наистина приказни гледки. Продължаваме към град Кернарфън. Посещение на замъка Кернарфън (ЮНЕСКО), построен от Крал Едуард Първи (едночасова обиколка с включени входни такси и екскурзоводска беседа). След приключване на тура и екскурзоводската беседа в замъка, свободно време за разходки и снимки в градчето. Следва тур с дегустация и вечеря за сбогом в местна винарна. Дегустацията включва всички продукти на винарната – много сайдер, вино и… ябълков сок (включена в цената). Нощувка.

 

СЕДМИ ДЕН: 06.04.2018ЛОНДОН – СОФИЯ

Закуска. Свободно време за разходки в Ландудньо. Вземаме си сбогом с Уелс и ни предстои трансфер до Лондон. Полет Лондон Хийтроу – София с АК Bulgaria Air. Излита в 17:35ч. Каца в София в 22:45ч.

 

ПАКЕТНА ЦЕНА

ЦЕНИ ПО РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 15.01.2018

СТАНДАРТНИ ЦЕНИ

евро

лева

евро

лева

Възрастен в двойна стая

1575

3087

1645

3324

Възрастен в единична стая

1825

3577

1895

3714

 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПАOTМИНИМУМ 18 ДУШИ

 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

 • Самолетен билет София – Лондон – София с авиокомпания Bulgaria Air

 • Регистриран багаж до 23 кг;

 • Летищни такси – 127 евро (към дата 14.11.2017г.)

 • Всички трансфери, описани по програма, с частен климатизиран микробус

 • Климатизиран транспорт по време на целия маршрут в Уелс от – до Лондон;

 • 6 нощувки на база закуска в описаните хотели по програма:

 • 2 нощувки със закуски в Кардиф в хотел Exchange Hotel 4*

 • 1 нощувка със закуска в Тенби в хотел Fourcroft Hotel 3*

 • 1 нощувка със закуска в Абъристуит в хотел Richmond Hotel 4*

 • 2 нощувки със закуски в Ландъндо в хотел Llandudno Bay Hotel 4*

 • Всички екскурзии и посещения по описаната програма:

  • Гурме тур в Кардиф;

  • Посещение на Великденска литургия в Кардиф;

  • Посещение на замъка Кардиф (едночасова обиколка с включени входни такси и екскурзоводска беседа);

  • Музеят на открито Св. Фаган (обиколка с включени входни такси и екскурзоводска беседа);

  • Национален парк Пемброукшир;

  • Пешеходна туристическа обиколка на рибарското пристанищно градче Тенби;

  • Посещение на Пемброук Кесъл (включени входни такси и екскурзоводска беседа);

  • Пешеходна туристическа обиколка на красивото пристанищно градче Абърейрън;

  • Посещение на замъка Конуи Касъл (едночасова обиколка с включени входни такси и екскурзоводска беседа);

  • Национален парк Сноудония – изкачване до подножието на връх Сноудон с влакче Snowdon Mountain Railway (3,5 ч пътешествие, билет за влакчето – включен в цената).

 • Медицинска застраховка за покритие 10 000 евро на ЗАД Армеец за периода на цялото пътуване

 • Застраховка „Отговорност на туроператора”

 • Водач, който ще пътува с групата по време на цялата екскурзия и ще превежда на български език – при група от 18 души

 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • По желание: Великденски обяд с агнешко в местен ресторант

 • Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори – по Ваша преценка на място

 • Сключване на застраховка „Отмяна на пътуване” – виж Важно! в края на офертата

 • Разходи от личен характер – напитки, телефони и всичко друго, което не е обозначено в “Цената включва”

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 • Лична карта или международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на приключване на пътуването

 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

 • Аванс в размер на 800 евро / 1568 лева на човек, копия на паспортите на всички пътуващи, сключване на договор;

 • Пълно плащане до 31 март 2018 г.

АНУЛАЦИОННИ УСЛОВИЯ:

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прекрати едностранно договора, като заплати на ТУРОПЕРАТОРА следните неустойки:

 • При анулация до 03.01.2018г – без неустойка.

 • При анулация от 04.01.2018г до 28.02.2018г. – неустойка в размер на 50% от общата цена на пътуването.

 • При анулация след 28.02.2018г или неявяване за полет – неустойка 100% от общата цена на пътуването.

 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. В този случай ПОТРЕБИТЕЛЯТ не може да има претенции за връщане на част от стойността на заявените, но неизползвани услуги.

 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 28.02.2018г.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.

 • ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата или по-висока категория. Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория, не се счита за значителна промяна на програмата и не е предпоставка за отказване на пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ.

 • Минимален брой записани, необходим за осъществяване на пътуването – 18 души

 • Краен срок за уведомяване клиентите относно набран минимален брой за група:28.02.2018г.

 • При пътуване на семейство с деца под 12г. – децата ползват намаление от цената на хотелското настаняване. Намалението подлежи на доуточнение.

 • Какво да вземем: Стабилни затворени обувки, топли дрехи, яке, полар или пуловер.

 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за български граждани за пътуване по програмата

 • Валута: 1 GBP = 1.131 EUR (към 29.11.2017)

 • Часово време: България – 12:00ч., Уелс – 10:00ч.