» Литва – Латвия – Естония – с посещение на грандиозен гала концерт в Рига (02 – 09.07.2018) | Туристическа агенция Макланд Травел

Литва – Латвия – Естония – с посещение на грандиозен гала концерт в Рига (02 – 09.07.2018)

latvia18

с посещение на грандиозен ГАЛА КОНЦЕРТ в Рига,

Общолатвийския фестивал, посветен на 100 – годишнината на Латвия!

 

02 – 09.07.2018

 

8 дни / 7 нощувки

 

Ден 1 /02.07.2018 София – Вилнюс

Полет от София с Austrian Airlines в 07:05 през Виена. Кацане във Вилнюс в 12:40ч, посрещане итрансфер до хотел Grata 3*http://www.gratahotel.com/ru/ или подобен. Настаняване, свободно време и нощувка.

 

Ден 2/ 03.07.2018 Вилнюс -Тракай - Вилнюс

Закуска. Пешеходна разходка из Стария град - най-големия архитектурен комплекс на Източна Европа, включен в списъка на ЮНЕСКО. Екскурзията започва от Катедралния площад, любимо място за среща на жителите на града, до паметника на Гедиминас. Ще видите уникалната готическа катедрала „Св. Ана и Бернардинци”, еврейския квартал, най-старата християнска църква в страната – православната „Пятницка църква”, в която Петър I покръстил прадядото на Пушкин.

Ще пресечете площада пред Кметството и ще стигнете до „Портите на Зората” на крепостната стена, където се съхранява чудотворната икона на Дева Мария.

След обяд в местен ресторант, екскурзия до древната столица на Литва – Тракай, разположена само на 30 км от Вилнюс. Основната атракция на града е известният замък Тракай, разположен на остров в средата на езерото Галве. Това е единственият островен замък в Източна Европа. Център на архитектурния ансамбъл на замъка е великолепен дворец. Сега в него има музейна експозиция, която обхваща периода от древността до средата на 20 век. След връщане във Вилнюс посещение на най-красивата катедрала в града “Петър и Павел”, която е в стил бароко и е украсена с 2000 статуи.Свободно време и нощувка.

 

Ден 3/ 04.07.2018 Вилнюс – Каунас – Клайпеда (около 300 км)

Закуска. Продължаваме към средновековния град Каунас, който се намира в Централна Литва, втори по големина в страната. Разположен е на устието на река Нерис към река Неман. Историците предполагат, че първото селище на това място е възникнало около 3 в., но исторически данни има едва от 13-ти век. Каунас ене само град със стари традиции, но и голям бизнес център. В града има няколко университета и това е причината да има много млади хора.

Туристическа пешеходна обиколка на Каунас, включваща замъка Каунас от 13 в, строен с цел да издържи обсадите на рицарите кръстоносци, Кметският площад с бароковата сграда на Кметството и запазените от 16-ти и 17-ти век къщи на богатите търговци, величествената ренесансова Катедрала от 17 в., къщата Перкунус – една от най-оригиналните сгради в стил късна готика в Литва, ортодоксалната Църква “Александър Невски” и Църквата “Витаутас” – най-старата тухлена сграда в града, Църквата “Св.Георги”, строена по случай обявяване на независимостта на Литва.

След пешеходна разходка из стария град ще посетим музея на гениалния литовски художник Чурленис и единствения в света музей на Дяволите.

Обяд в местен ресторант.

Продължаваме към крайбрежния град Клайпеда, който крие чара на старо пристанище в комбинация с модерен джаз град. На трето място по големина, с най-голямото пристанище на Литва.

Градът е основан от тевтонците през 1252 г. с изграждането на замъка Мемелбург (Мемел) и принадлежал на рицарите на Тевтонския орден до 1525 г. През следващите столетия принадлежи на Германия до 1923г., което силно повлияло архитектурния облик на града, наричан още „Балтийската перла“. Градът значително е пострадал през Втората световна война, но въпреки това в него са се запазили множество старинни сгради и руини на замъци. Окончателно Мемел е преименуван на Клайпеда през 1947г. Туристическа пешеходна обиколка на Стария град на Клайпеда, включваща стария театър и театралния площад Симон Даш, старата поща, крайбрежието на река Дане, тесни улички, стари хамбари, стари къщи в стил фахверк. (Първите сгради в стил фахверк са се появили повече от шестстотин години назад в Германия. По-късно започнали да се строят в Швейцария, Франция, Холандия и други страни на Запад. Фахвер на немски език означава панел или рамка.

Настаняване в хотелAmberton Klaipeda 4 * http://ambertonhotels.com/en/klaipeda/или подобен. Нощувка.

 

Ден 4/05.07.2018 Клайпеда – Рундалски дворец и парк – Рига (340 км)

Закуска. Отпътуване за Рига. По пътя спирка за обяд и посещение на двореца Рундал - един от забележителните паметници на Барока и рококо в Латвия, шедьовър на известния италиянски архитект Растрели.

Дворецът е построен за херцога на Курландия – Бирона, известен в руската история като фаворит на Анна Йоановна. Тук можете да посетите Златната и Бялата зала, голямата картинна галерия и много други реликви от семейството на херцозите на Курландия. Пристигане в Рига. Настаняване в Tallink Hotel Riga 4 *https://www.tallinkhotels.com/ru/tallink-hotel-riga/ или подобен. Нощувка.

 

Ден 5/ 06.07.2018 Рига

След закуска пешеходна обиколка на Стария град на Рига. Това е една възможност да видите един от най-красивите градове в Европа, който е с хилядолетна история и с архитектурни паметници, признати от ЮНЕСКО за шедьовър на човешкото творчество. По време на обиколката ще посетите най-голямата в Прибалтика катедрала, средновековната крепост, архитектурния ансамбъл «Тримата братя», Шведската порта, Барутната кула и др.

Посещение на концерт с музика за орган в прочутата Домска катедрала.

Обяд в местен ресторант. Свободно време или по желание вечерта в 22:00 посещение на Гала концерт“MĀRAS ZĒME” (история на Латвия с тридесет танца), посветен на 100 годишнината на Латвия, който ще бъде проведен на стадион Даугава.

През 2018 г. Латвия празнува голям юбилей -100 години независимост!

Кулминация на празнуването ще стане Общолатвийския фестивал на песните и танците, на който ще вземат участие 40 000 човека. Традицията за провеждане на този празник продължава 15 години и по право се смята за шедьовър на нематериалното културно наследство  в списъка на ЮНЕСКО.

 

Ден 6/ 07.07.2018 Рига – Сигулда – Цесис – Талин(395 км)

След закуска отпътуване към град Сигулда, разположен в Национален парк Гауя. Наричан е „латвийската Швейцария” заради множеството къщички, наподобяващи типично швейцарско алпийско градче. В парка са символичните ключове от трите близки замъка, изградени по бреговете на река Гауя – Зегеволд (Сигулда), Фределанд (Турайда) и Кремон (Кримулда). Всеки замък бил център на административна единица-кастелатура. Обект на нашето посещение ще бъде замъка Турайда. Старинният Турайдски замък е бил построен в началото на 13 век. Дълго време той принадлежал на рицарите на Ливонския орден, докато през 1601 г. замъкът е превзет от шведите след няколкомесечна обсада.

Местните екскурзоводи ще ви разкажат легенда за Турайдската роза. Но това не е легенда, а истинска мрачна история, която е интересна и заплетена и е свързана с намиращата се на около 1 км пещера на Гутман. Обяд в местен ресторант.

Продължаваме към град Цесис – малък средновековен град, известен с летните си фестивали, разположен от двете страни на река Гауя. Със своя средновековен замък на Ордена на Меченосците (включено посещение), павирани улички, зелени хълмове и красиво оформени градини, Цесис е едно от най-чаровните градчета в цяла Латвия.

Продължаваме към естонската столица Талин. Настаняване и нощувка в хотелSt. Olav 4*http://olav.ee/или подобен.

 

Ден 7/08.07.2018 Талин

След закуска пешеходна обиколка в средновековния Стар град на Талин, напомнящ на приказките на Андерсен. Ще се запознаете с Горния и Долния град, ще видите най-голямата православна църква на Естония – катедрала „Александър Невски”. Ще направите разходка по необичайни улички, ще видите кметството и кулата „Дебелата Маргарита”.

Обяд в местен ресторант. Свободно време и нощувка.

 

Ден 8 / 09.07.2018 Талин – София

Закуска. Трансфeр до летището и отпътуване в 14:00 ч за София през Франкфурт. Кацане на летище София в 22:10 ч. Край на програмата.

  Цена на човек в двойна стая
ПАКЕТ

Летищни такси

2190 лв

310 лв

ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО:

 

2 500 лв 2 399 лв

** Настаняване на 3- ма възрастни или 2 възрастни + дете в тройна стая по запитване!

Отстъпки на пакетна цена:

80 лв - на трети възрастен на допълнително легло в двойна стая;

100 лв – на дете до 12 г на допълнително легло в двойна стая заедно с двама възрастни.

Цената включва:

Самолетен билет София – Вилнюс – Талин – София с полет на Austrian Airlines и Lufthansa с включен салонен багаж 8 кг + чекиран багаж до 23 кг;

Летищни такси 159 € /310 лв към 13.11.2017

(цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет);

Трансфери и транспорт с климатизиран туристически автобус;

7 нощувки с включена закуски на блок маса в 3*/4* централно разположени хотели по програма;

6 обяда;

Панорамни обиколки на Вилнюс, Рига, Талин, Тракай, Каунас, Клайпеда, Цесис, Сигулда;

Посещение на Тракайски замък, Рундалски дворец;музей Чурленис, музей на дяволите, на Домский събор заедно с концерт на орган, Турайдски музей-резерват, замъка в Цесис
• Входни такси за всички посещавани обекти;
Екскурзоводско обслужване на български език;

Слушалки по време на всички обиколки с екскурзовод;

Водач и преводач по време на пътуването;

Медицинска с застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица до 70 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове.

Цената не включва:

Доплащане за единична стая - 380 лв;

Посещение на Гала концерт“MĀRAS ZĒME” с осигурен трансфер (отиване и връщане)

до стадион Даугава (подробна информация за цената ще бъде обявена през януари 2018);

Доплащане за застраховка “Помощ при пътуване” на ЗАД “Армеец” за лица над 70 до 80 г.

за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове: 20 лвна човек;

Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание;

Разходи за лични нужди.

Условия за записване:

Копие от задграничен паспорт / лична карта, валидна минимум 6 месеца от датата на екскурзията;

Попълнен договор и депозит 600 лв на човек;

Доплащането 30-35 дни преди дата на тръгването.

Анулационни условия:

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

- При анулация до 90 дни преди датата на пътуване – без неустойка;

- При анулация от 89 до 45 дни преди датата на пътуванесе удържа в размер на внесения депозит;

- При анулация от 44 до29 дни преди дата на пътуване– 50 % от общата стойност на пътуването;

- При анулация от 30 дни или неявяване на полет – неустойка 100% от общата цена на пътуването.

- ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 30 дни, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна, а именно 100 €/196 лева на билет.

Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма, в офиса където е направено записването или по електрона поща с задължително уведомяване по телефона.

Забележка:
Необходим брой за осъществяване на екскурзията: 15 туристи.
В случай, че този брой не бъде набран най – късно
30-35 дни преди дата на тръгване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената или
при група от 10 до 14 туриста се доплаща- по 100 лв на човек

За посещение на Латвия, Литва и Естония не се изисква виза и няма задължителни ваксини
• Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програма.

Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;

Начин на плащане: в брой в лева или по банков път: