» Вараждин – Бароковото бижу на Хърватия (15.11. – 18.11.2018) | Туристическа агенция Макланд Травел

Вараждин – Бароковото бижу на Хърватия (15.11. – 18.11.2018)

varajdin

Маршрут: Маршрут: София – Белград – Загреб – Вараждин

Хранене:HB

Продължителност:4 дни / 3 нощувки

Транспорт:Автобус

Дати:15.11.2018-18.11.2018,

Цена от:390 лв.

ВАРАЖДИН е средновековен град и курорт, разположен близо до бреговете на р. Драва и е административен център на едноименната жупания. От 1756 до 1776 г. (по времето на Мария Терезия) градът е бил столица на Хърватия! По това време процъфтява строителството на многобройни дворци, запазени до наши дни. След големия пожар през 1776 г. столицата е пренесена в Загреб. Често наричат Вараждин Музей на барока под открито небе. Стария град ра в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Тук всяко кътче има своя история, а сградите, площадите и църквите пленяват с красотата си всеки.

Възможност за отпътуване от района на Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик. Необходима е предварителна заявка, потвърждава се при желаещи 15 души. Услугата е с допълнително заплащане: от Бургас 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева, от Пазарджик – 25 лева. Посочените цени са за двупосочен трансфер.

1 ДЕН | СОФИЯ – ВАРАЖДИН
Отпътуване от София от паркинга пред стадион “Васил Левски” в 05.00ч. Пътуване по маршрут: София – Ниш – Белград – Загреб – Вараждин. Настаняване в хотела и вечеря в ресторанта. Нощувка.

2 ДЕН | ВАРАЖДИН – ТРАКОШЧАН*
Закуска. Туристическа обикола на Вараждин, често наричан „бароковата столица на Хърватия” . Града притежава особена, незабравима атмосфера, като историческият център на Вараждин е признат за един от най-красивите и добре запазени градове в стил барок в Юго-източна Европа. Централният градски площад на името на Крал Томислав е заобиколен от дворци с красиви тераси. Особено се откроява се Кметството от XVI в. с висока часовникова кула. Продължаваме към Катедралата Възнесение на Дева Мария, оранжевия дворец Шермага, където днес се помещава градската Художествена галерия с експозиции на стари и съвременни майстори. Стигаме до Замъка (наричан „стари град”), който през XVI в. е играл важна роля за отбраната срещу турските нашественици. Следват църквата Св. Троица на одена на Капуцините, църквата Св. Николай, францисканската храм Св. Йоан Кръстител и др. Свободно време или по желание екскурзия до Тракошчан, един от най-забележителните замъци в Хърватия. Построена през XIII в., крепостта се извисява на върха на хълм и е заобиколена от величествена природа. През вековете Тракошчан е бил пристрояван много пъти, като са добавяни много нови етажи и допълнителни кули. Прекрасно запазен, от 1953 г. е превърнат в музей, в който са изложени ценни образци на барокови мебели и предмети. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

3 ДЕН | ВАРАЖДИН – ПТУЙ* – МАРИБОР*
Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Птуй и Марибор. Пресичане на границата със Словения (моля, носете Личните си карти). Пристигане в Птуй: пешеходна разходка в централната част: Францисканският манастир, площад Местни, сградата на Кметството, площад Словенски, Часовниковата кула, ректорската църква Св.Юри. Отпътуване за Марибор – един от най-красивите градове на Словения, икономически и културен център на североизточната част на страната. През 2012г. Марибор е бил Културна столица на Европа, а през 2013 – Младежка столица на Европа. Градът е разположен в подножието на планината Похорие, по бреговете на река Драва. Първите писмени свидетелства за замъка Маркбурх датират от XII в. След като получава градски статут в средата на XIII в., започва бурното му развитие, за да стане един от най-важните търговски центрове на региона. През XVIв. и XVIIв. Марибор успешно отблъсква обсадите на турците. Преди Първата световна война 80% от населението на града е немско, като немците са доминирали в обществения живот и управлението. След присъединяването на Марибор към Югославия повечето немци напускат града, емигрирайки в Австрия. Закриват се немските училища и организации. Пешеходна разходка в центъра на града. Ще видим най-почутите забележителности – Мариборския замък, Францисканската църква, Чумната колона, Старото кметство (Ратуша). Връщане във Вараждин. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

4 ДЕН | ВАРАЖДИН – ЗАГРЕБ – СОФИЯ
Закуска. Отпътуване за Загреб. Кратка панорамна обиколка и пешеходна разходка в сърцето на хърватската столица: площад Бан Йосип Йелачич, Катедралата, площад Каптол, улица Илица, Горни град, църквата Св.Марк. Отпътуване за България. Пристигане в София късно през нощта.

Дата човек в двойна стая трети възрастен в стая дете до 12г. (в стая с 2ма възрастни)
15.11.2018  390лв.  370 лв.  360 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
▪3 нощувки в хотел 3* в/ врайона на Вараждин,
▪3 закуски
▪3 вечери
▪обзорна обикола на Вараждин
▪транспорт с туристически автобус 3*
▪водач от фирмата организатор
▪екскурзоводско обслужване
▪групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
▪входни такси и билети за забележителностите
▪ексурзия до замъка Тракошчан – – 10 евро (при група минимум 25 души, заявява се и заплаща на място), входна такса: за възрастни – 40 HRK, за деца до 18 г. – 20 HRK
▪екскурзия до Птуй и Марибор – 20 евро (при група минимум 25 души, заявява се и заплаща на място)
▪доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. – 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 85г. – 9 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.
▪доплащане за транспорт в двете посоки от Бургас – 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:
▪валидна лична карта или задграничен паспорт.
▪за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
▪за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
▪депозит в размер на 100 лева на човек при записване
▪доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
▪до 61 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса
▪от 60 до 21 календарни дни преди датата на отпътуване – се удържа такса в размер на внесения депозит
▪от 20 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 60% от общата цена на туристическия пакет
▪от 14 до 8 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 80% от общата цена на туристическия пакет
▪от 7 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
▪Минималния брой участници необходим за провеждане на екскурзията – 30 души.
▪Срок за уведомление при недостигане на необходим минимален брой участници:

  • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
  • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
  • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-малка от 2 дни

При отлагане на екскурзията поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператорът възстановява на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет.
▪Застраховката включена в туристическия пакет покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.
▪За покриване на разходите при прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка “Отмяна на пътуване” при избран застраховател. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при непровеждане на екскурзията.
▪Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
▪Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
▪Срок за записване: до запълване на свободните места.
▪Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
▪За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува – ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
▪Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
▪Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
▪Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.