Ексклузивна Новогодишна програма в Гърция 2020!

ny18

Пелопонес-Патра-Атина-Древна Олимпия-Солун

Посетете трите най-големи града в Гърция!

5 дни/ 3 нощувки съ закуски и вечери

Настаняване в Astir Hotel Patra 4* с отлична локация!!!

Празнична новогодишна вечеря с жива музика и богато меню!

Програма

1-ви ден 29.12.2019

Отпътуване от София в 23:00ч по маршрут София– ГКПП Кулата– Иоанина– Нафпактос – Патра. Възможност за тръгване от Кърджали-Хасково-Пловдив.

2-ри ден 30.12.2019

Сутринта БОНУС посещение на НАФПАКТОС- ще разгледаме елегантния град ,построен около нос и обримчен с венецианска крепост.Крепостните стени стигат чак до морето. Ще посетим Венецианското пристанище, паметника на Сервантес и Фетие Джамия. Продължаване по МОСТ РИО-АНТИРИО .Пристигане в Патра. Патра е третият най-голям град след Атина и Солун и второто по размери пристанище след Пирея. Пристанището на Патра е наречено „Вратата към Запада“, защото свързва континентална Гърция с Йонийските острови, Италия и Западна Европа.
По време на римския период Патра се превръща в космополитен център на Източното Средиземноморие. По време на Византийската империя градът продължава да бъде важно пристанище и икономически център. По-късно градът попада в границите на Османската империя, освободен е през 1828 г. от френските военни части. Градът печели от превръщането му в основно експортно пристанище за земеделската продукция, произведена на полуострова.
Настаняване в хотела. Свободно време за почивка.
Следобяд сититур в Патра- ЦЪРКВАТА „СВ.АНДРЕЙ “ – най-големият православен храм на Балканите, в който се пазят мощите на светеца, върнати от папата през 1964 г.; пешеходната улица „Трио Наваро“ с множество кафенета и сувенирни магазини; площад „Псила Алония“.Ще имате възможност за шопинг или да пиете кафе на популярната улица Агио Николао и Агио Геаоргио.
Връщане в хотела.Вечеря. Възможност за посещение на множеството барове и клубове, разположени на пешеходно разстояние в централната част на Патра. Нощувка.

3-ти ден 31.12.2019

Закуска. Ще се отправим към АНТИЧНА ОЛИМПИЯ . Посещение на археологическия обект и музея на Древна Олимпия – едно от най-големите светилища в Древна Елада, посветено на бог Зевс, и мястото, където са се провели първите Олимпийски игри през VII век пр. н. е., Музия на Историята на Олимпийските игри и Музея на историята на Разкопките (входната такса се заплаща допълнително на място и е на половин цена през зимния сезон – 6 евро) . Олимпийският досег с пламък се провежда преди всяка олимпиада в древна Олимпия и обявява началото на олимпийските игри. Простият и символичен ритуал се извършва на олтара, който е в храма на Хера (Ираон). Прометей, призовавайки бога Аполон, запалва факлата с помощта на кухо огледало. За първи път е направена през 1936 г. за Олимпиадата в Берлин с помощта на кухо огледало, което е принадлежало на Атинския университет и е произведено в Германия. Научният директор на това първо докосване беше професорът по физика Салтерис Перистеракис.
На връщане ще посетим С.КАТАКУЛОН -живописно селце с хубави плажове и важно стратегическо местоположение в Пелопонес като круизна дестинация.Свободно време за обяд и разходка.
Връщане в хотела късно следобяд.Подготовка за НОВОГОДИШНАТА ВЕЧЕР в хотела с жива музика. Посрещане на Новата година 2020! Нощувка.

4-ти ден 01.01.2020

Късна закуска.Отправяме се към АТИНА – столицата на Гърция. По пътя ще направим фото пауза на КОРИТСКИЯ КАНАЛ .Туристическа обиколка с автобус из централната част на Атина.
Името на прекрасната гръцка столица е свързано с това на древногръцката богиня Атина, смятана за закрилник на града. Атина е една от най- древните столици на Западния свят, родината на философията и демокрацията в Древна Гърция. Тук постепенно се оформил и официалният език на древна Гърция – атически диалект, производен на йонийския гръцки. Начало на тура с площад „Омония“, ул. „Ванизелу“ с прекрасните неокласически сгради на Националната библиотека, Университета и Академията на науките, площад „Синтагма” с Парламента, Националните градини с парка Запио , Президентския дворец, Античния олимпийски стадион, Арката на император Адриан и Адриановата библиотека, храма на Зевс.
Пешеходна обиколка в ПЛАКА и възможност заа посещение на АКРОПОЛА- можете да изпиете своето гръцко кафе на някое от живописните площадчета в „Плака” – автентичният квартал на Атина, живописно разположен в подножието на Акропола,както и да направите своя пазар в многобройните магазини по оживената търговска улица ЕРМУ. Отпътуване за Патра.Вечеря. Нощувка.

5-ти ден 02.01.2020

Закуска.Отпътуване за България. По път ще имаме възможност да посетим втория по големина град след Атина- СОЛУН.
Време за почивка ,кафе и кратка разходка. Пристигане в София късно вечерта.

Детайли

Цени :

На турист в двойна стая хотел 4*-585 лв
Доплащане за единична стая-  150 лв
Дете до 12 г настанено с 2 възрастни-   на запитване

Цената включва:

Лицензиран автобусен транспорт;
3 нощувки със  3 закуски , 2 вечери в Astir Hotel Patra 4* в Патра;
Празнична новогодишна вечеря  в ресторанта на хотела с богато меню и жива музика;
!!! БОНУС Разходка в Солун;
!!!БОНУС Посещение на град Нафпактос (популярен и като Лепанто);
Екскурзоводско обслужване по маршрута;
Медицинска застраховка 5000 еu/ ЗАД Армеец;

 

Цената не включва:

Екскурзия до Атина-столицата на Гърция при мин. 15 човека- 100 лв/50 лв за деца до 11.99
Посещение на Антична Олимпия с включена входна такса при мин. 15 човека -60 лв/ 30 лв за деца до 11.99
Промо цена 2 в 1 за Екскурзия до Атина и Посещение на Антична Олимпия-130 лв при сключване на договора в офиса;
Редовна  цена 2 в 1 за Екскурзия до Атина и Посещение на Антична Олимпия-160 лв при заявяване на място;

Доплащане за мед. застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 64 г. до 85 г- 5 лв;
Входни такси на туристически обекти;
Сити такса;
Лични разходи;
Възможност за тръгване от Кърджали и Хасково-35 лв
Възможност за тръгване от Пловдив-30 лв

 ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ :

Минимален брой записани туристи: 25 човека
Срок за уведомяване при недостигнат мин. брой туристи: 7 дни преди дата на отпътуване. 
Хотелите по програмата се препотвърждават 7 дни преди дата на отпътуване

Условия за записване:

50 % Депозит при записване
Доплащане – 30 дни преди дата на отпътуване

 Необходими документи:

Лична карта или международен паспорт с валидност 6 месеца от дата на пътуването
За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариално заверена декларация – съгласие  от едния или двамата родители (оригинал + 2 копия) и копие от Акт на Раждане